lineetramtorino
Posts: 7
Joined: Tue Jun 30, 2009 12:00 pm

Problems with Highslide in Chrome

Sun May 28, 2017 4:07 pm

Good afternoon,
I have an Highslide licence for my site from May 2009, but now I have a problem with Highslide: while my page works fine in Firefox, it doesn't work correctly in Chrome.
I tried to find what's the matter, but I wasn't able to find anything.
This is the page that has some problems:
https://www.lineetramtorino.com/Europa.php
When I click on red dots it works correctly in both the browsers (open a picture).
When I click on name of countries in blue, it opens correctly the map of the country in both the browsers (iframe).
But when I try to click on the cities of the country it works in Firefox (open a picture) but it doesn't work in Chrome.
Can you help me?
Thank you
Antonio A.

MisterNeutron
Posts: 429
Joined: Sun Aug 18, 2013 11:20 am

Re: Problems with Highslide in Chrome

Sun May 28, 2017 6:51 pm

For me, it doesn't work in Firefox or Chrome - it works only in Edge.

Just a guess, but I think the problem may be that the usemap id's are case-sensitive. So, germania and Germania do not match:

Code: Select all

<img title="Click sulle città evidenziate in rosso per visualizzare i dati" src="/images/Germania.jpg" alt="Germania" usemap="#germania" />
 <map name="Germania" id="Germania">
Edit: Confirmed with a quick test on one of the packaged HS example pages. The usemap and map name must match case - the id, oddly, doesn't seem to matter.

lineetramtorino
Posts: 7
Joined: Tue Jun 30, 2009 12:00 pm

Re: Problems with Highslide in Chrome

Mon May 29, 2017 5:49 pm

You are right! I tried what you suggested and it works.
Thank you very much for your help.
Antonio

MisterNeutron
Posts: 429
Joined: Sun Aug 18, 2013 11:20 am

Re: Problems with Highslide in Chrome

Mon May 29, 2017 6:29 pm

You're welcome! It's good to know my guessing percentage is still pretty good.

BTW, this was changed only recently in Chrome - it used to be case-insensitive.

Return to “Highslide JS Usage”