It is currently Wed Oct 22, 2014 3:38 am Advanced search

After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer work

Technical support, bug reports and more.

After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer work

Postby jasongrant15 » Fri Feb 17, 2012 2:28 am

I have the following chart and it no longer shows columns after the update, am I doing something wrong or did something break with the update?

I have also added it to JSFiddel to show what is happening.

http://jsfiddle.net/UmG6M/


Thanks for the help.

Code: Select all
$(document).ready(function() {
var chart = new Highcharts.Chart({
            credits: {
               text: '',
               href: ''
            },            
                chart: {
                    renderTo: 'container',
               defaultSeriesType: 'line',
                    zoomType: 'x',
               events: {
                  load: function() {
                     
                  }
               }
                },
                    title: {
                    text: 'Water Delivered'
                },
                xAxis: {
                    type: 'datetime',
                    maxZoom: 1 * 3600000, // six hours
                    title: {
                        text: null
                    }
                },
            yAxis: [{ // Primary yAxis
         labels: {
            formatter: function() {
               return this.value +'┬░F';
            },
            style: {
               color: '#89A54E'
            }
         },
         title: {
         enabled: false,
            text: 'Temperature',
            style: {
               color: '#89A54E'
            }
         },
         opposite: true
         
      }, { // Secondary yAxis
         gridLineWidth: 0,
         title: {
            text: 'Acre Feet',
            style: {
               color: '#4572A7'
            }
         },
         labels: {
            formatter: function() {
               return this.value +' AF';
            },
            style: {
               color: '#4572A7'
            }
         }
      }],

          plotOptions: {
         spline: {
            marker: {
               enabled: false,
               symbol: 'circle',
               radius: 1,
               states: {
                  hover: {
                     enabled: true
                  }
               }
            }
         }
      },

            tooltip: {
               formatter: function() {
                  return '<b>'+ (this.point.name || this.series.name) +'</b><br/>'+
                     Highcharts.dateFormat('%A %B %e %Y %l:%M:%S %P', this.x) + ':<br/>'+
                     'Value = '+ Highcharts.numberFormat(this.y, 2) +' '+yTitle;
               }
            },
            legend: {
               enabled: false
            },
   
        series: [{
            type: 'column',
            name: 'Water Delivered',
          yAxis: 1,
            data: [[1329091200000,0.6747],[1329177600000,0.7748],[1329264000000,0.7748],[1329350400000,0.2615],[1328054400000,0.2823]]
      }, {
         type: 'spline',
            name: 'Temperature',
         yAxis: 0,
         data: [[1329303690000,51.1],[1329303708000,51.1],[1329303900000,51.1],[1329304200000,51.4],[1329304500000,51.4],[1329304800000,51.4],[1329305100000,51.8],[1329305400000,52.2],[1329305700000,52.3],[1329306000000,52.9],[1329306300000,52.9],[1329306600000,52.9],[1329306900000,53.2],[1329307200000,53.6]],
         color: '#89A54E'
          }]
      
});
   
   
});

jasongrant15
 
Posts: 10
Joined: Fri May 07, 2010 7:05 pm

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby babarizbak » Fri Feb 17, 2012 11:32 am

It seems I have the same problem: column/bar charts do not render anymore by me. See viewtopic.php?f=9&t=15271
babarizbak
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2012 8:13 pm

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby Fusher » Mon Feb 20, 2012 5:49 pm

Just add to plotOptions:
Code: Select all
,
            column:{
                pointWidth: 10
            }
Paweł Fus
Highcharts support team
Fusher
 
Posts: 7362
Joined: Mon Jan 30, 2012 12:16 pm

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby jlbriggs » Mon Feb 20, 2012 6:43 pm

I can't see having to set the pointWidth explicitly as being a viable solution to this problem...
fiddles: http://jsfiddle.net/jlbriggs/J9JLr/
jlbriggs
 
Posts: 1458
Joined: Tue Sep 21, 2010 4:33 pm

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby hfrntt » Thu Feb 23, 2012 3:39 pm

Slawek Kolodziej
Highcharts support team
hfrntt
 
Posts: 6394
Joined: Mon Aug 30, 2010 10:41 am

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby tangent » Tue Mar 27, 2012 3:42 am

Has anybody been able to get it to work by adding pointWidth? Doesn't seem like it actually works.

Look at this updated jsfiddle: http://jsfiddle.net/8S47X/4/

I need to fix this issue asap! Any inputs much appreciated.
tangent
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 08, 2011 2:50 am

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby Fusher » Tue Mar 27, 2012 12:43 pm

Use the latest version of Highcharts - 2.2.1 ( http://code.highcharts.com/2.2.1/highcharts.js )
Paweł Fus
Highcharts support team
Fusher
 
Posts: 7362
Joined: Mon Jan 30, 2012 12:16 pm

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby tangent » Tue Mar 27, 2012 8:36 pm

I don't think the issue has been fixed in the latest version of highcharts. Here's a preview of how it behaves. Let me know if someone has found a better solution.

2.1.9 - http://jsfiddle.net/8S47X/

2.2.1 - http://jsfiddle.net/8S47X/8/

Thanks!
tangent
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 08, 2011 2:50 am

Re: After updating from 2.1.9 to 2.2.0 my columns no longer

Postby Fusher » Wed Mar 28, 2012 11:16 am

I think it is: http://jsfiddle.net/Fusher/8S47X/9/
Just plotOptions are on the same lavel as chart/series/etc - not on series.data level ;)
Paweł Fus
Highcharts support team
Fusher
 
Posts: 7362
Joined: Mon Jan 30, 2012 12:16 pm


Return to Highcharts Usage

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot], Google [Bot] and 5 guests