It is currently Sat Nov 01, 2014 2:58 pm Advanced search

Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Help for using the Highslide Editor, the visual way of setting up Highslide.

Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Postby Laurob1234 » Wed Jul 06, 2011 11:35 pm

Hi, first of all - thank you for such a wonderful, user-friendly program! I have 2 questions:

1) I'm using the Editor to create a gallery using the "Gallery: Vertical Thumbstrip, no border" option. I did change the location of the thumbstrip and a few other things. Everything is loaded and functioning on my webpage, except for this: In my Preview in the Editor, the thumbnails show my captions on mouseover - but those popups aren't showing when loaded on my webpage. Any help with this would be greatly appreciated! Here is my test webpage:

http://www.anthonylobello.com/photos-hi ... -test2.htm

2) When viewing my gallery in Firefox, the white border around each thumbnail is very large and distracting. It looks fine in IE, though. Is there any way to make it smaller just for Firefox?
Laurob1234
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 06, 2011 11:25 pm

Re: Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Postby RoadRash » Thu Jul 07, 2011 6:16 am

1) The onmouseover text will show with proper DOCTYPE, and you also need a proper DOCTYPE to make Highslide work in IE 9.
Replace this:
Code: Select all
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
with this:
Code: Select all
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

2) This issue is caused by using cellspacing instead of cellpadding in the main table.
Replace this:
Code: Select all
<!-- MAIN TABLE -->
<TABLE cellpadding="0" [hilight]cellspacing="25"[/hilight] border="0" width="1100">
with this:
Code: Select all
<!-- MAIN TABLE -->
<TABLE [hilight]cellpadding="25"[/hilight] cellspacing="0" border="0" width="1100">
Hilde
Highslide Support Team

Overview of my Highslide sample pages: RoadRash.no
User avatar
RoadRash
 
Posts: 8226
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:43 pm
Location: Fredrikstad, Norway

Re: Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Postby Laurob1234 » Fri Jul 08, 2011 6:08 pm

Thanks - the cellpadding/cellspacing change worked, it looks great now!

The DOCTYPE change worked in the Firefox browser, but not in IE. I use IE8 - is that the problem?
Laurob1234
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 06, 2011 11:25 pm

Re: Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Postby RoadRash » Sat Jul 09, 2011 5:02 am

It seems like older IE (below 9) wants the img tagÔÇÖs title instead of the anchorÔÇÖs title.
Code: Select all
   <a href="highslide-temp/images/large/Moscow12.jpg" class="highslide" title="Moscow World Cup ÔÇô February, 2011" onclick="return hs.expand(this, config1 )">
      <img src="highslide-temp/images/thumbs/Moscow12.jpg" alt="" [hilight]title="Moscow World Cup ÔÇô February, 2011"[/hilight]>
   </a>

You can either use both, or use the img tagÔÇÖs title only. If you choose to use the img tagÔÇÖs title only you also need to change this line in your highslide.config.js file:
Code: Select all
hs.captionEval = 'this.a.title';
to this:
Code: Select all
hs.captionEval = 'this.[hilight]thumb[/hilight].title';


BTW ÔÇô you need to remove this line at the top of your page because it puts IE in quirk mode, and Highslide will not work in IE9 in quirk mode:
Code: Select all
<!--<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">-->
Hilde
Highslide Support Team

Overview of my Highslide sample pages: RoadRash.no
User avatar
RoadRash
 
Posts: 8226
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:43 pm
Location: Fredrikstad, Norway

Re: Caption Popups in Thumbnails Don't Work

Postby Laurob1234 » Sun Jul 10, 2011 10:38 pm

I did all of the above, and it's working beautifully now - many thanks!
Laurob1234
 
Posts: 5
Joined: Wed Jul 06, 2011 11:25 pm


Return to Highslide Editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest