It is currently Wed Sep 03, 2014 6:36 am Advanced search

Highstock Lang options Ignored

Technical support for the Highcharts Stock package

Highstock Lang options Ignored

Postby neoyagami » Fri Feb 17, 2012 4:37 pm

Hi.
Thanks for your hard work

Im starting with HighStocks
but I'm in a Spanish Speaking Country

I researched in the api reference and filled the Lang object with names for the weekdays and Months
and rangeSelectorTo and rangeSelectorFrom but the StockChart don't use the Texts.
in webkit i inspected the object and the lang specifications are set

Another Thing there is a way to Hide the top zoom options?
even disabling the navigator the options are shown.

Best Regards
Neoyagami
neoyagami
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 06, 2012 7:42 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby hfrntt » Wed Feb 22, 2012 11:10 pm

Have you tried to set lang as said in the doc, using Highcharts.setOptions method (http://www.highcharts.com/stock/ref/#lang)?

About that "zoom options", you meant rangeSelector? There's another option that allows you to disable this: http://www.highcharts.com/stock/ref/#ra ... r--enabled
Slawek Kolodziej
Highcharts support team
hfrntt
 
Posts: 6394
Joined: Mon Aug 30, 2010 10:41 am

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby ronpfi » Tue Jan 15, 2013 6:14 pm

Hi,

I'm new here and impressed about the features of Highstock. I try to test Highstock and will see if it meets my requirements. An important feature is the localization (for Germany).

I think this issue still exits. If this is right I have no idea why this bug exists obviously about a year.

Regards Ronald
ronpfi
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2013 6:06 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby Fusher » Wed Jan 16, 2013 2:39 pm

I'm sorry, which bug? Any example of that?
Paweł Fus
Highcharts support team
Fusher
 
Posts: 6966
Joined: Mon Jan 30, 2012 12:16 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby ronpfi » Wed Jan 16, 2013 4:09 pm

Hi,

as reported first in February last year I tried to use rangeSelectorTo and rangeSelectorFrom in this way:

....
window.chart = new Highcharts.StockChart({
chart : {
renderTo : 'container1'
},


rangeSelector : {
selected : 1, enabled: true
},

title : {
text : 'Zeitreihe'
},

lang: {
rangeSelectorFrom: 'von', rangeSelectorTo: 'bis'},

series : [{
name : '53300/1',
data : [
/* Jan 2006 */
[1137456000000,84.71],
[1137542400000,82.49],
[1137628800000,79.04],
[1137715200000,76.09],.....


I saw this in the dom but not in the graph. I want to go sure and deleted this item in my code to see that there a the values "from" and "to" at the right position in dom.

Regards Ronald
ronpfi
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2013 6:06 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby seba » Wed Jan 16, 2013 4:19 pm

Because lang options should be added as in documentation is introduce :

Code: Select all
Highcharts.setOptions({
   lang: {
            //parameters
        }
});


http://jsfiddle.net/sbochan/44FLh/
Sebastian Bochan
Highcharts support team
seba
 
Posts: 4182
Joined: Tue Jul 31, 2012 4:26 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby ronpfi » Wed Jan 16, 2013 4:40 pm

Perfect! It works, thank you very much.
ronpfi
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2013 6:06 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby ronpfi » Wed Jan 16, 2013 4:51 pm

I had a look at the "Configuration options". There the "lang" attribute is alpha sorted. The text at the item is as you told me: it is global. I think the doc is not perfect in this case.
Attachments
Bildschirmfoto 2013-01-16 um 15.43.06.png
Bildschirmfoto 2013-01-16 um 15.43.06.png (29.7 KiB) Viewed 829 times
ronpfi
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 15, 2013 6:06 pm

Re: Highstock Lang options Ignored

Postby seba » Wed Jan 16, 2013 5:09 pm

Yes but in right side you have explanation.

http://diamondsrw.nazwa.pl/seba/screens ... 160923.jpg
Sebastian Bochan
Highcharts support team
seba
 
Posts: 4182
Joined: Tue Jul 31, 2012 4:26 pm


Return to Highstock Usage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests