It is currently Tue Sep 30, 2014 1:49 pm Advanced search

Gallery stopped working in Wordpress

Technical support, bug reports, feature requests and more.

Gallery stopped working in Wordpress

Postby ldld » Sun Feb 19, 2012 12:31 am

I had a gallery working fine on Feb 1 in Wordpress and then it stopped working. Nothing in the coding changed so it's hard to figure out what happened.
It was a one large picture that you click on and the gallery opened. I used the Highslide editor to get my code and uploaded the files through ftp.

The strange thing is that it works fine as a Draft in Wordpress, as soon as I Publish it stops working.

Any help would be appreciated. thanks

this is the post and the first pic is the one to start the gallery
http://www.lifesdandies.com/the-wynwood-arts-district/
ldld
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 18, 2012 11:50 pm

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby pritaeas » Mon Feb 20, 2012 4:22 pm

I do not see a highslide script included. I mean, if I paste the link in the browser I get a 404, so check your path.
User avatar
pritaeas
 
Posts: 23
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:48 am
Location: The Netherlands

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby ldld » Mon Feb 20, 2012 6:46 pm

sorry I don't understand
are you saying that if you click on the link above or you paste it you get a 404?
the link is a link to the actual post that includes the highslide gallery in it
I just tested it and it went to the post
please let me know thanks
ldld
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 18, 2012 11:50 pm

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby RoadRash » Tue Feb 21, 2012 4:28 pm

Hi,

The paths for the Highslide files are wrong. You have this included in head section of your page:
Code: Select all
<script type="text/javascript" src="highslide/highslide-with-gallery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="highslide/highslide.config.js" charset="utf-8"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="highslide/highslide.css" />
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="highslide/highslide-ie6.css" />
<![endif]-->

This points highslide-with-gallery.js (and the rest of the files) to this location:
http://www.lifesdandies.com/the-wynwood-arts-district/highslide/highslide-with-gallery.js which gives 404 Not Found.

Change the paths for the Highslide files to this:
Code: Select all
<script type="text/javascript" src="http://www.lifesdandies.com/highslide/highslide-with-gallery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://www.lifesdandies.com/highslide/highslide.config.js" charset="utf-8"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.lifesdandies.com/highslide/highslide.css" />
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.lifesdandies.com/highslide/highslide-ie6.css" />
<![endif]-->
Hilde
Highslide Support Team

Overview of my Highslide sample pages: RoadRash.no
User avatar
RoadRash
 
Posts: 8217
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:43 pm
Location: Fredrikstad, Norway

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby ldld » Wed Feb 22, 2012 6:16 pm

thanks road rash
I made that change but it's still not working
now I see the circle spinning but it never loads
is there something else that could be wrong?
ldld
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 18, 2012 11:50 pm

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby RoadRash » Thu Feb 23, 2012 2:33 pm

It seems like you need to change the path for hs.graphicsDir inside your highslide.config.js file too.
Open highslide.config.js and find this line:
Code: Select all
hs.graphicsDir = 'highslide/graphics/';

Change it to:
Code: Select all
hs.graphicsDir = 'http://www.lifesdandies.com/highslide/graphics/';
Hilde
Highslide Support Team

Overview of my Highslide sample pages: RoadRash.no
User avatar
RoadRash
 
Posts: 8217
Joined: Tue Jul 15, 2008 8:43 pm
Location: Fredrikstad, Norway

Re: Gallery stopped working in Wordpress

Postby ldld » Thu Feb 23, 2012 5:18 pm

that fixed it!
thanks so much for your help!
ldld
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 18, 2012 11:50 pm


Return to Highslide JS Usage

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests